menütartó

Az étlap mindennapos kelléke egy vendéglátó egységnek. Éppen emiatt fontos, hogy mindig legyen elérhető, szabad étlap, ami szép, kellemes megjelenésű. Sok helyen előfordul, hogy nem tudnak adni étlapot, mert az elfogyott vagy rendelés után egyből el is viszik azokat. Jobb helyeken legalább egy menütartót ott hagynak az asztalon, hogy továbbra is nézelődni tudjunk a kínálatban, ha más további italt vagy desszertet szeretnénk rendelni. Egy menütartó továbbá meghatározza az étterem stílusát és minőségét is. Egy jó minőségű étlap eleganciát és finom ételeket tükröz. Éppen emiatt fontos, hogy jó helyről, jó minőségű anyagból rendeljük étlapunkat. Olyan anyagot válasszunk, ami tartós, és ami illeszkedik az étterem stílusába. Vannak helyek ahol fa, máshol pedig csempe étlapokat tesznek elénk. A legtöbb igényes helyen műbőrből készül az étlap tartó. Kemény anyaguk miatt ellenállnak a mindennapos használatnak és hosszú ideig szolgálják a vendégeket.

Ha kreatívak vagyunk, akkor gondolkozhatunk különleges méretekben, betűtípusokban és szövegezésben. A legfontosabb az, hogy mindenképp kerüljük el az igénytelen, látszólag odahányt, összekókányolt étlapokat, mert ezek nem tesznek ránk jó benyomást.